Szakembereink 2017-07-05T22:40:24+00:00

PARADOX-PSZICHOLÓGIA SZAKEMBEREK

Balcsik-Tamás Zsolt

Tel.: +36-30-377-9826; Email: balcsik.zsolt@gmail.com; Weboldal: http://www.egeszsegdokk.hu
Ajánlás

A Paradox-Pszichológiának, mint módszernek a működése végtelenül egyszerű: szemlélete alapján, a problémákat az esetek nagy többségében az okozza, hogy nem a valódi gondokat akarjuk megoldani, vagyis nem a tényekkel foglalkozunk,  hanem az azokkal kapcsolatos hiedelmeinktől és a félelmeinktől akarunk megszabadulni. A Paradox-Pszichológia az egyetlen olyan módszer, amely képes megmutatni, hogy egy nehézség során mivel is állunk szemben. Ezért hívjuk a ‘tények pszichológiájának’.

Ami a képzés során számomra a leginkább “megrázó” élmény volt  a Generációs Hívószavamon kívül, annak mélységeiben történő megértése, hogy egyrészt a dolgokat soha nem arra használjuk, amikre valók, vagyis a pénz, a kapcsolatok, a siker, az önsajnálat, a gyász, mind-mind pótszerekké válva okoznak számtalan lelki problémát. Másrészt pedig, hogy állandó jelleggel összekeverjük a valódit, a hamissal. A szeretet az érdekérvényesítéssel és a szentimentalizmussal, az eszközt a céllal, az elfogadást a behódolással, a figyelmet a fókusszal, az erőt az agresszióval, a hitet a bizonyossággal, stb… A Paradox-Pszichológiában az is nagyszerű, hogy ezeket tökéletesen helyre teszi az életünkben. Persze csak abban az esetben, ha elég bátrak vagyunk megismerni azt, aki valójában lakik bennünk. És egy idézet a képzésről: “nem az a lényeg, hogy mit cselekszünk, hanem az, hogy pontosan lássuk, mi az, amit teszünk… “

Tamási Marianna

Tel.:+36-30-228-41 60; Email: tamasimarianna@gmail.com;
Ajánlás

“Gyerekkorom óta szerettem volna emberekkel foglalkozni, ám az életem valahogy másképp alakult, és Közgazdász lettem. Amikor pár éve lehetőségem nyílt elindulni a segítői pályán, gondolkodás nélkül vágtam bele. Az elmúlt évek alatt nagyon sok képzésen vettem részt, de mindig maradt bennem egy megmagyarázhatatlan hiányérzet, ezért tovább kerestem. Ekkor találtam rá  a Paradox-Pszichológiára, amely azonnal magával ragadott kivételes szemléletével. Végre egy hely, ahol a valóságot láthattam, nem pedig az azokról alkotott elképzelésekbe vesztem el. Szemlélete valóban forradalmi, fenekestül felforgat mindent, amit a lelki problémák megoldásával kapcsolatban tanítanak. Sőt, még azokat az elgondolásokat is, melyek alternatív megoldásként vannak jelen.

A képzésen a Generációs Hívószó jelentette számomra az igazi áttörést. Általa jutottam el abba az állapotba, ahol már nincs több kérdés, csak megértés van! Minden a helyére került és értelmet kapott az életemben, a felismerések által pedig újjá születtem és szabad lettem. A képzés szakmai színvonala, János felkészültsége egyedülálló, a tanfolyamok hangulata varázslatos volt. Úgy ültem ott, hogy sokszor levegőt is elfelejtettem venni, annyira érdekfeszítő volt. Büszke vagyok, hogy az elsők között csatlakozhatom a PP szakemberek táborához. Segítőként az a célom az, hogy egy szeretetteljes légkörben együtt, közösen  tegyük meg a Tudatosság felé vezető utat.

Ugyanis ahogy a képzésen is számtalanszor elhangzott: “vagy megvilágosodunk, vagy továbbra is állandó keresők maradunk. Én megérkeztem…”

Dr. Babindák Elvira

Email: belvira@t-online.hu
Ajánlás

Az orvosi egyetem elvégzése óta széles körben tanultam olyan terápiás eljárásokat, amelyek együtt szolgálják a fizikai és lelki egészséget, hogy segítségére lehessek a hozzám fordulóknak. Holisztikus szemléletű orvosként mindig a teljesség elérésére és megértésére törekedtem. Hipnózis, NLP, autogén tréning, imaginativ terápiák, Rogers-i pszichoterápia,  kommunikációs tréningek, homeopátia, akupunktúra, neurálterápia, elektromágneses terápiák stb. megismeréséből azt tapasztaltam, hogy a tudatosság szívbéli megértése viszi előre az életünket. Vagyis amikor egyszerre tudjuk és érezzük a lényeget, akkor a kétségek, félelmek és a szenvedés helyett megértés és öröm lesz. Minden szinten. A testben, a lélekben, az érzésekben és a kapcsolatokban.

A Paradox-Pszichológia, mint módszer egyedülálló módon segít hozzá ehhez az élményhez. Itt egyszerű szavakkal, kerülő utak nélkül jutunk el a megértéshez, a változáshoz és ezáltal visszanyerjük a szabadságot önmagunk felett. A PP képzése megtanítja, hogyan tudunk egyszerű és közvetlen módon eljutni önmagunk és mások legmélyebb megértéséig. Segítségével speciális módon látunk rá a  generációkon átívelő konfliktusainkra, és ez a tisztánlátás vagy mondhatjuk „megvilágosodás” egy olyan fordulatot hoz az életünkben, amelyre mindig is vágytunk. A PP számomra új kapukat nyitott meg, ugyanis segítségével végre nem problémákat kezelünk, hanem életeket oldunk meg. Köszönöm!

Kiss József

Tel.:  +36-30-959-1071; Weboldal: www.inverzterapia.hu; Email: kissjozsi@gmail.com
Ajánlás

Egy olyan rendszert kerestem, amely túlmutat az eddig megszokott megoldásokon. Egy olyan forradalmi szemléletet,  amely válaszokat ad azokra a kérdéseimre, melyek folyamatosan nyitva maradtak, hiába is jártam megannyi helyen. A PP letisztult, egyszerű rendszere megold és megad mindent, amire szüksége lehet egy terapeutának.

A képzés után sokat töprengtem még a PP rendszerén. Azt gondolom, hogy az kifogástalan, nincs vele semmi baj. Viszont annál több van annak szereplőivel, vagyis leendő használóival. Ugyanis a PP használatához elengedhetetlenül meg kell történnie a megértésnek (megvilágosodásnak), vagy ahogy a képzésen elhangzott: a pillanatról pillanatra történő átfordulásnak.  Vajon bekövetkezhet-e ez?

Szeretnék választ adni erre a kérdésemre, de nem tudok. Csak azt tudom, hogy ennyire letisztulva még soha senkit nem hallatom beszélni a megvilágosodásról, mint Téged. Azt a mérhetetlent felismerést, amely végbe ment a fejemben, még egyetlen tanfolyamon, képzésen vagy elvonuláson sem tapasztaltam meg. Nem voltak felesleges izmusok, hit rendszerek, hamis elképzelések, helyettük inkább a vitathatatlan tényekkel találkoztattál minket. A tanfolyam mindent megadott ahhoz, hogy bárkinek a problémáját -aki nem akar tovább szenvedni-  tisztán és egyszerűen megoldjam a PP rendszerével. Köszönöm ezt a tiszta tudást amit kaptam. Minden nap minden pillanatában megpróbálom beépíteni az életembe, és ha elfelejtem, akkor kezdem újra mindaddig, míg meg nem változik valami a világban.

Kun Orsolya

Email: kun.orsa@gmail.com
Ajánlás

Kun Orsolya viselkedéselemző vagyok. A pszichológiával a Szent István Egyetemen kerültem közelebbi kapcsolatba 2007-ben, az andragógia képzésem során. Ezzel párhuzamosan grafológiát is tanultam. Viselkedéselemző diplomámat (pszichológia BA) a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen szereztem meg. Az elméleti képzés mellett, fontosnak tartom, hogy gyakorlati tudásra is szert tegyek, ezért folyamatosan képzem magam. A PP egy izgalmas, új módszer, amely teljesen másként közelíti meg a lelki problémákat, illetve azok megoldását. Ennek okán valóban forradalmasítja a terápiák megszokott rendszereit és szemléleteit. Sok esetmegbeszélésen és önismereti munkán keresztül használható gyakorlati tudást ad, amelyet ha akarunk a tanfolyam elvégzése után azonnal használhatunk.

Számomra a képzés alatt talán az volt a legizgalmasabb, amikor személyesen is megtapasztaltam, ahogy a PP tényszerűségével és innovatív szemléletével a hagyományos pszichoterápiákban megszokott ülésszámot (rövid 20-50 ülés, és hosszú 50-100 ülés) képes lényegesen lerövidíteni. Vagyis akár egy óra alatt változást képes generálni a kliensben. Azt gondolom, hogy ez igen fontos, hiszen nem mindegy a páciensnek, hogy a problémáját mennyi idő alatt tudjuk hatékonyan megoldani. A PP pillanatok alatt képes lehatolni a legmélyebb szintig, előásva így azokat alapmotivációkat, melyek paradox viselkedésük végett folyamatos összeütközést generálnak az emberben. Csak ajánlani tudom… 

Pulics Zsuzsanna

Tel.: +36-30-9404-998 Email: wellness.suzie@gmail.com
Ajánlás

Mielőtt találkoztam volna a Paradox-Pszichológiával, különböző Wellness terápiák alkalmazásával, betegségek holisztikus megközelítésével, táplálkozási tanácsadással, jógával és kineziológiával foglalkoztam. Leginkább a kíváncsiság hajtott, hogy valóban létezik-e egy merőben más megközelítése az emberi problémáknak, vagy ez a képzés is ugyanarról szól, mint a többi, csak más köntösbe bújtatva. Már az előbeszélgetésen meggyőződtem arról, hogy a PP valami egészen más, mint amit megszokhattunk, mint terapeuták és segítők. Ez az érzés a képzés alatt sem változott meg bennem. Sőt, egyik rácsodálkozásból a másikba esve egyre izgalmasabbá vált az a szemlélet, amivel találkoztam.

Bizonyossá vált bennem, hogy a PP az egyetlen módszer, amelynek a segítségével ténylegesen elérhető a probléma gyökere. Az igazi megoldás, feldolgozás csak akkor következhet, ha eljutunk a forrásponthoz. Amint az kikristályosodik, utána kezdhetjük majd tisztábban látni a folyamatot. A PP tanfolyam olyan új szemléletet adott, amellyel a problémák mélyen rejtőző gyökerekhez tudunk eljutni és  feltárni azokat. Ezután a megértés – amit mini megvilágosodnak is nevezhetünk – elvezet a végső megoldáshoz. Ahhoz a megoldáshoz, melyet könnyedén tudunk integrálni majd a mindennapjainkba. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy azoknak is tudunk így segíteni, akik abszolút racionális típusok és elzárkóznak mindenféle lehetőségtől.

 

Vacsi Viola

Tel.: +36-30-341-5157; Email: info@megismeresek.hu; Weboldal: http://megismeresek.hu
Ajánlás
Rengeteg utat jártam már be. 16 évesen indultam egy Reiki beavatással, majd jöttek a tanfolyamok, előadások, képzések, diplomák… Jobbnál jobb, hasznosabbnál hasznosabb is volt közöttük. Mindegyik mutatott valamit, kézen fogott, segített, elvitt egy darabig az úton, ám a végső lépés előtt valahogy folyton megtorpantak és zsákutcába torkolltak. De nem adtam fel a keresést. Úgy éreztem van itt még valami, ennél igenis több kell, van még valami folytatás, a LÉNYEG maga. 
Mindezek után találkoztam a Paradox-Pszichológiával és annak szemléletével. Paradox-Pszichológia. A módszer nélküli módszer. Amely már végre nem állt meg, és nem esett a saját csapdájába, hanem túlbillentett egy ponton, hogy felnyissam a szemem és elkezdjek végre LÁTNI.
Látni a rendszer működését, az életet, a körforgást, a saját csapdáinkat, játszmáinkat és felismerni a tényleges megoldást – a kulcsot – is, nem “csupán” a problémáinkra, de az egész életünkre kiterjesztve! Azóta is rengeteg dologra csodálkozom rá nap mint nap, csak gyűlnek a felismerések és ezek kapcsán a VÁLTOZÁSOK is az életemben. Mert a tények azok tények: Az életünk nem az, amit gondolunk róla, hanem az, amit cselekszünk benne. A Paradox Pszichológia egy valódi ébresztő. Nem megmagyaráz, nem okokat kutat, hanem megmutatja azt ami van, ami mélységeiben játszódik bennünk. Magyarán, valóban a látás művészete. S ha felébredsz, végre látsz és cselekszel is. Egyszerre…

Bene Csilla

Tel.: +36: +36-30-383-9878; Email: bene.csilla@gmail.com; Weboldal: http://puderszoba.hu
Ajánlás

Eredeti képesítésem közgazdász idegenforgalmi és szálloda szakon, de már gyerekkorom óta kíváncsian kutatom a lélek és az élet rejtelmeit. 2006 óta foglalkozom önismerettel, ​numerológiával, Bach-virágterápiával.

A Paradox-Pszichológia alapjaiban rezegteti meg az eddigi nézeteket, módszereket. A “legegyszerűbben” így tudnám leírni az általa kapott érzést: Vagy. Csak elvagy. Hibáztatod a szüleidet. Hibáztatod a rendszert. Hibáztatod a szomszédokat, a főnöködet… Mindennel és mindenkivel problémád van. Káosz. Próbálsz rendet tenni, de egyre nagyobb a rendetlenség. Mintha egy zárt szobában pakolásznál egyik sarokból a másikba, egyik polcról a másikra, rendezgeted a dolgaidat, de sehogy sem jó. Majd jön a felismerés: ott van egy ajtó a szobádban. Izgatottan keresed a kulcsot hozzá, persze ezzel is elszöszölsz egy darabig, mire észreveszed, hogy nincs is bezárva. Kíváncsian kinyitod. Egyből megcsap a szabadság fuvallata. Értelmet nyer minden történés az életedben. Rájössz, hogy minden rendben van azzal a szobával és a tartalmával, nem bántod többé. Önként veted le béklyóidat. Már nemcsak próbálsz éldegélni, hanem elkezdesz cselekedni. Kilépsz, és felszabadulsz. Ez a Paradox-Pszichológia. Vagyis általa nem a gondoktól szabadulsz meg, hanem az egész életed szabadul fel. Egyszerre. Miért lényeges ez? Mert a megszabadulás és a felszabadulás közt igen nagy a különbség…

Kárpáti Aliz

Tel.: +36: +36-20-3681062; Email: karpati.aliz@gmail.com;
Ajánlás

15 évvel ezelőtt kezdtem el gyógymasszőrként dolgozni, majd ezután természetgyógyász képzésre jelentkeztem . 2006-ban fülakupunktúrás addiktológusként végeztem. Mivel munkám során egyre többször szembesültem különböző lelki eredetű problémákkal, így mentálhigiénés tanulmányokat is folytattam abban bízva, hogy ezáltal még inkább segítségükre lehetek klienseimnek. Annak ellenére, hogy az egyéni konzultációk során a különböző módszerek segítségével (Kineziológia, EFT, NLP) elég szép eredményeket értem el, mégis folyamatosan azt éreztem, hogy valami hiányzik. Így tovább kerestem azt a módszert, amivel továbbléphettem. Ekkor találtam rá Jánosra, illetve a Paradox-Pszichológiára.

Visszatekintve, bizonyos vagyok abban, hogy életem legjobb döntései közé tartozik, hogy jelentkeztem a Paradox-Pszichológia Szakember képzésre. Nem csak válaszokat és rálátást kaptam az eddigi életem kérdéseire, de a változtatás “eszközét” is a kezünkbe adta. Persze az út nem volt könnyű, voltak pillanatok mikor szó szerint utáltam Jánost. Most, neki vagyok a leghálásabb a világon!

A PP-vel tényleges lehetőséget kapsz arra, hogy valóban szembe nézhess az életeddel. Nincs mellébeszélés, önámítás, ami ugyanakkor a kezdeti időszakban nagyon kemény tud lenni. A PP felszabadít. Segítségével nem leszel  kiszolgáltatva egyetlen módszernek sem, így nem válsz függővé semmilyen terápiás eljárásnak, vagy pedig egy terapeutának. És ha megtalálták a generációs hívószavadat, az elkezd önjáróvá válni. Bekúszik az agyadba, gondolataidba, cselekedeteidbe. Olyan mintha kilépnél a testedből és kívülről látnál rá mindenre.

Ha pedig időnként még a régi séma szerint gondolkozol, cselekszel, semmi pánik, mert azt is világosan látod, hogy mi zajlik éppen. Nem hibáztatod, nem bántod magad, mert tudod: most belementem, de kijövök belőle. Egyszerűen megkönnyíti az életedet magaddal és a környezeteddel. Ez van és kész!

Kékes Dániel

Tel.: +36-30-304-55-02; Email: daniel.kekes@gmail.com;
Ajánlás

Szerény személyem az első nap után szerelmes lett a PP-be, s teljesen magával rántott. Már maga a tanfolyam is megváltoztatta az életemet, hiszen olyan dolgokra mutatott rá, amire az ember nem igazán figyel, ami fölött gond nélkül átsiklik, pedig azok a legfontosabbak. Igaz a szlogen, a PP tényleg azzal foglalkozik, ami felett mások elsiklanak. Imádtam bejárni az oktatásra, kiváló  hangulatban zajlott le minden egyes nap! Amióta elvégeztem, teljesen másképp látom a világot. Valóban látom az embereket, látom mire gondolnak, látom a rengeteg háttérben zajló folyamatot. Ám ami a legfontosabb számomra, végre elkezdtem teljes és tényszerű valóságában látni önmagamat is. Akiben ott a vágy, hogy változtasson végre az életén és ne csak a torzított képet érzékelje akár magáról a változásról is, annak ott a helye a tanfolyamon.

És, hogy miért pont a PP? Erre csak annyit tudok mondani, hogy azért, mert a PP nem problémákat old meg, amiből mindenkinek van 1 milliárd, hanem életeket, amiből mindenkinek csak egy van!