HIPNÓZIS OKTATÁS 2017-12-11T15:16:51+00:00
NEMZETKÖZI HIPNÓZIS SZERVEZET ÁLTAL REGISZTRÁLT

KLINIKAI HIPNOTERÁPIA OKTATÁS

ALAPOKTÓL A MESTERSZINTIG

az American International Association of Hypnosis (A.I.A) tematikája alapján

Ismerkedj meg a hipnózissal, és sajátíts el egy olyan módszert, amit világszerte több millióan használnak már. A különböző nemzetközi hipnózis iskolák felmérései szerint, egyre többen érdeklődnek a hipnózis iránt. Vannak akiket a kíváncsiság motivál, és vannak azok a segítők/terapeuták, akik a hipnózisra úgy tekintenek, mint az egyik legdinamikusabban fejlődő és számtalan lehetőséggel bíró módszerre, mellyel tökéletesen ki tudják egészíteni jelenlegi munkájukat.

Mire alkalmazhatod majd a tanultakat:

 • hipnotikus állapotok létrehozására, majd ezek elmélyítésére
 • terápiás jellegű felhasználásra
 • dohányzásról való leszoktatásra,
 • fogyás kezelésére,
 • stressz kezelésére,
 • tudatalatti információk elültetésére,
 • pánik kezelésére, állapotjavításra
 • fóbiák kezelésére, állapotjavításra
 • múltban gyökerező problémák feltárására, majd azok átalakítására
 • számtalan fizikai betegségből való felgyógyulás elősegítésére
 • kitűzött célok megvalósításában való segédkezésre
 • különböző terápiás üléseket elősegítése ő tecnikák alkalmazására
 • és még sok minden másra…

KLINIKAI HIPNOTERÁPIA KÉPZÉS ÉS HIPNÓZIS OKTATÁS

az American International Association of Hypnosis tematikája alapján

A döntés

Azt gondolom, hogy minden szakmai képzésre való jelentkezéshez komoly döntés szükséges. Ezért javaslom, szánj elegendő időt arra, hogy alaposan informálódj, hisz minél aprólékosabban tájékozódsz a különböző iskolák és irányzatok között, annál biztosabb lehetsz majd abban, hogy számodra a legmegfelelőbb helyet fogod választani.

Miért tartom ezt fontosnak?

A Paradox-Pszichológia szellemisége által megreformált hipnózis képzésnek két célja van. Egyrészt betekintést nyújt abba a merőben más szemléletbe, amiről a többi menüpont alatt is olvashatsz. Másrészt pedig, lehetőséget biztosít arra, hogy az itt elsajátítható technikák és újszerű terápiás megközelítési módok segítségével kiegészíthesd tevékenységedet, vagy akár most kezdj új utakra lépni.

Hogy döntésedet elősegíthessem, a tanfolyam kezdete előtt, minden esetben egy személyes előbeszélgetést szervezünk a jelentkezőkkel.

E találkozó keretein belül egyrészt előre megismerhetjük egymást – hisz nem mindegy hogy kinél fogsz majd tanulni, és természetesen az is számít, hogy ki az, akit az ember tanítani fog – másrészt pedig minden felmerülő kérdésedre közvetlen választ kaphatsz. Így sokkal könnyebben eldöntheted majd, hogy a Paradox-Pszichológia hipnózis képzése neked való-e, vagy sem.

Két nap alatt hipnózis?

Vajon két nap alatt megtanulható-e a hipnózis? Igen. Sőt. Akár egy óra alatt is elsajátítható, ez igazán nem nagy ügy. A gond inkább akkor kezdődik, amikor a gyakorlatban is alkalmazni szeretnénk, a tanultakat. Olyan ez, mint amikor azt gondoljuk, ahhoz, hogy egy igazán ízletes ételt meg tudjunk főzni, elegendő, ha ismerjük a receptet és megvesszük a hozzávalókat. De vajon tényleg ennyi lenne az egész? Nyilvánvaló, hogy nem. Ugyanis bevásárolni bárki képes – csak lista kell hozzá na meg pénz – ám ahhoz, hogy az alapanyagokból végül ínycsiklandó étel születhessen, már valami másra is szükség van

A kukta és a konyhafőnök

Kedvelem a főzőműsorokat. Az egyik ilyenben a műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy igazából mi az, ami megkülönbözteti a konyhafőnököt, a többi szakácstól. Egyetlen eltérés van köztük – magyarázta a mesterszakács.  A konyhafőnök mindig egészben látja az épp zajló folyamatokat, míg egy szakács csak bizonyos részelemeket ismer. Azaz hiába tud valaki tökéletesen habarni vagy esetleg grillezni, ha képtelen összességében rálátni a teljes folyamatra, akkor a végeredmény sosem lesz remekmű.

E  válasz mondanivalója épp úgy igaz a hipnózis alkalmazására is. Vagyis hiába tanulunk meg bizonyos részelemeket, ha nem látunk rá az egész folyamatra, a végeredmény tökéletlen lesz. Ezért, amikor képzésünk tematikáját összeállítottuk, kifejezetten e szemlélet mentén haladtunk.

Célunk tehát az, hogy a nálunk tanuló leendő hipnotizőrök illetve hipnoterapeuták, a képzés kilencedik napjának végére képesek legyenek teljességében rálátni a hipnózisra, mint eszközre. Ugyanis csak ebben az esetben lesznek képesek helytállni majd a különböző technikákat igénylő terápiás helyzetekben.

Miért pont az A.I.A?

Az A.I.A (American International Association of Hypnosis) nemzetközi hipnózis szervezet 1998-ban létrehozott egy olyan képzési programot, amelynek alapkoncepciója a hallgatók kiteljesedésének támogatása volt. Vagyis törekvésük nem a részek megismertetése volt, hanem a hipnózis egészére való rálátást támogatták. Így egyértelmű lépés volt részükről, hogy egybevonták az alapképzést a haladó, illetve a mester szinttel, elvetve ezzel a modulrendszer porlepte elavultságát. Ezenfelül oktatóiknak meghagyták azt a fajta szabadságot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy tanfolyamaik egyediek, izgalmasak és színesek legyenek.

A bűvészkedés helyett szakmai alaposság

Sokan, akik elvégezték már a Paradox-Pszichológia hipnózis képzését, leginkább azt emelték ki pozitívumként, hogy egyrészt minden, amit tanultak valóban életszerű és gyakorlatias volt, másrészt pedig, valóban másként közelítettük meg a hipnózist, mint ahogy az  az elmúlt évtizedek alatt megszokottá vált.

Tehát nem csak szimpla hipnózis technikákat sajátíthatsz majd el elméleti és gyakorlati szinten, hanem a több mint 15 év gyakorlati tapasztalataira épülő megközelítési módok segítségével láthatóvá tesszük számodra azt, hogy miként működik maga az egész rendszer.

Ennek következtében, hipnózis képzésünkön felfedezheted majd saját kreativitásod és találékonyságod, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy helyt tudj majd állni a jövőben. Ha pedig a tanfolyam végére eljutsz arra a szintre, hogy tökéletesen megérted majd mi a különbség aközött, amikor egy terapeuta használja a hipnózist és nem a hipnózis a terapeutát, szakmai pályafutásodban  új korszak fog beköszönteni.

Természetesen a képzés során bátran kérdezhetsz, biztosítalak arról, hogy soha nem maradsz válaszok nélkül. Számtalan segédanyagot is kapsz majd, amelyek úgy lettek összeállítva, hogy egymással variálhatók és kombinálhatók legyenek.

Hogyan folyik a képzés?

Egyfelől stabil és megbízható alapot teremtünkmásrészt pedig mindig a teljes rendszerből bontjuk majd le a különböző részelemeket, nem pedig az egymástól eltérő, különböző részeket próbáljuk meg összekapcsolni valami egésszé (lásd modulrendszer).

Ugyanis egyértelmű és világos, hogy az utóbbi mindig káoszt eredményez, az előző azonban rendet teremt. Márpedig, rend a lelke mindennek.

Célunk tehát az, hogy a kilenc nap után úgy búcsúzzunk el egymástól, hogy azt érezd, készen állsz a megmérettetésre. Persze jogos a kérdés, hogy ez elérhető-e. Bizonyos vagyok abban, hogy igen. Igaz, hogy a tanfolyam különösen intenzív és mélyreható, vagyis figyelni kell és topon lenni, de ebben is segítünk.

Egyrészt, különböző csoportos hipnózis gyakorlatok segítségével az első napokban trenírozzuk majd a tudatalattidat, hogy befogadó legyen és nyitott, azaz mindent egyszerűen és könnyedén megjegyezz, másrészt pedig egy olyan forradalmi gondolkodásmóddal és szemlélettel  találkozhatsz, melynek segítségével az egész felismerése felé terelődsz, nem pedig csak különböző blokkokban tévelyegsz.

A tanfolyam díjazása

A tudás hatalom. Ám ez csak úgy tud megvalósulni, ha megfelelő gondolkodásmóddal párosul, hisz köztudott, hogy a jó szakembert is az különbözteti meg a középszerűtől, hogy miként használja tudását, nem pedig az, hogy abból mennyit gyűjtött össze.

A tanfolyam, amire jelentkezni kívánsz, ezt a célt szolgálja. Vagyis az elsajátítható hipnózis technikákon kívül egy sokkal értékesebb dolgot ad. Egy olyan látásmódot, ami már önmagában is egyedi. Lényege, hogy nem a módszert helyezi előtérbe, hanem azt az embert, aki majd segítségért fordul hozzád.

Magyarán, ténylegesen használni tudod majd a megtanult technikákat, nem pedig csak alkalmazol valamit valamire, aztán majd csak lesz valahogy…

Tehát nem egy átlagos hipnotizőrként kerülsz majd ki a tanfolyamról, hanem egy olyan jövőbeli “segítő” leszel, akinek kreativitása és megoldó képessége messze meghaladja majd a megszokott szinteket. És mivel bizonyosak vagyunk abban, hogy az a fajta szemlélet, amit a kilenc nap alatt megtapasztalhatsz ténylegesen előre visz, ezért nem éreztük szükségét annak, hogy egyfelől filléresnek tűnő árakkal csábítsunk, ami köztudott, hogy mindig szemfényvesztés, és nem tartottuk indokoltnak a magas ár = magas minőség tévképzetén alapuló marketingfogás használatát sem. Így a tanfolyam árát a tökéletes középútra tereltük, hogy azt érezd, a legjobb ár-érték arányú képzésen vettél részt. Ezen felül, azoknak akik igénylik, részletfizetési kedvezményt is biztosítunk.

ELMÉLETI ÉS GYAKORLATI TEMATIKA

 • a hipnózis rövid története
 • a hipnózis alapvető mondanivalója
 • különböző szuggesztibilitási tesztek elmélete
 • szuggesztibilitási tesztek (mágnes teszt, M.U. teszt, inga teszt, stb.)
 • az elme szabályai
 • négy mentális attitűd
 • hogyan működik a képzelet
 • tudat, tudatalatti, kollektív tudattalan
 • a tudatalatti működése, szabályai
 • az elme felépítése, funkciók
 • hogyan működik a memória
 • pre-indukciós előbeszélgetés elmélete és gyakorlata
 • a kliens valódi problémájának feltárása, annak gyakorlati kivitelezése
 • a szuggesztiók működése és szerepe
 • a szuggesztiók elhelyezésének szabályai
 • a szuggesztiók helyes megfogalmazásának szabályai
 • a kliens passzivitásának kezelése (elmélet és gyakorlat)
 • pozitív javaslatok strukturálása
 • a rapport létrehozása (elmélet és gyakorlat)
 • a sikeres transzformálás elmélete és gyakorlata
 • aktív transzformációs technikák
 • passzív transzformációs technikák
 • kliens típusok felismerésének technikája
 • klasszikus indukciós technikák
 • újszerű indukciós eljárások
 • a sikeres hipnózis ülés titkai
 • az aggodalom és a félelem kezelése hipnózissal
 • éber hipnózis alapjai
 • éber hipnózis technikája (tolvajnyelv)
 • non-verbális hipnózis elmélet/gyakorlat
 • rejtett indukciós technikák
 • progresszív relaxáció
 • Dave Elman alapgyakorlat
 • egyéb lazító hipnózis technikák
 • transz-management folyamata
 • mélyítő technikákat elősegítő szuggesztiók
 • alap és speciális mélyítő technikák
 • transz-állapotok meghatározása
 • különböző esettanulmányok megbeszélése
 • lake-technika (mélyítő szuggesztió)
 • cloud-technika (mélyítő hipnózis technika)
 • különlegesen mély transzállapotok létrehozása, fenntartása
 • a hipnózis “veszélyei”
 • különböző kihozó technikák
 • szomnambulizmus
 • explorációs – folyamatfeltáró – gyakorlat
 • önhipnózis
 • holisztikus szemlélet alapjai
 • mit jelent: tudat
 • hogyan jönnek létre a gondolatok
 • különlegesen mély transzállapotok fenntartás
 • a tudatalatti „lepecsételése”
 • professzionális indukciós eljárások
 • rapid-indukciós technikák
 • villám hipnózis (elmélet és gyakorlat)
 • önhipnózis alapszinten/elmélet és gyakorlat
 • önhipnózis professzionális szinte/elmélet és gyakorlat
 • poszthipnotikus utasítások elhelyezése
 • sensi-motor technika
 • eye-strain módszer
 • fájdalomcsillapítás alapszinten
 • frakcionálás alapszinten
 • frakcionálás professzionális szinten
 • a félelem folyamrendszerének feltárása
 • fóbiák kezelése
 • pánik-terápia
 • regressziós technikák lépésről lépésre
 • reinkarnációs hipnózis alaptechnikái
 • a modern analízis szabályai
 • a kérdezés művészete/kérdező technikák
 • különböző szimbólumok jelentése, azok értelmezése
 • abnormális reakciók kezelése
 • egy terápiás ülés összeállítása és levezetése
 • a terápia kontroll alatt tartása
 • hipnózis script írásának szabályai
 • megbocsájtás-terápia
 • tábla-technika (speciális hipno-meditációs technika)
 • dohányzás kezelése (egyéni és csoportos)
 • fogyás hipnózissal
 • direct-driver’s technika
 • transzformációs-terápia
 • steams-technika
 • regressziós steams-tecnika
 • a test energia szintjének növelése hipnózissal
 • pénzügyi siker / hipnózis terápia
 • “négy-kérdés” / metafizikai hinózis gyakorlat
 • pszichoszomatika értelmezési sémája
 • egy betegség tünetének analógiája és szimbólikája
 • a betegségek felosztásának elmélet
 • a hipnózis alkalmazása pszichoszomatikus terápia során alapszinten
 • daganatos betegségek gyógyulását elősegítő gyakorlat / klinikai hipnoterápia
 • öngyógyító folyamatok aktiválása
 • életcélok kiderítése, azok elérése
 • sikeres élet titka

EGYÉB INFORMÁCIÓK

A teljes képzés időtartama

A hipnoterápia képzés 9 nap, ami tartalmazza az alapszintet, középszintet és a felsőszintet. A hipnózis oktatások péntek, szombat és vasárnapi napokon kerülnek megrendezésre 10-től 18 óráig.

A teljes képzés díja

A teljes képzés díja: 240.000,- Ft/fő + regisztrációs és vizsgadíj: 45.000,- Ft/fő.
Részletfizetési lehetőség:
Előleg: 60.000,- Ft ( a személyes elbeszélgetést követően)
Első részlet: 90.000,- Ft  Második részlet: 90.000,- Ft

Jelentkezés feltétele

A képzésre való jelentkezés alapfeltétele egy  személyes elbeszélgetés, és az  előleg befizetése.
A hatékonyság végett a képzés maximális létszáma: 10 fő

Vizsga

Sikeres vizsga esetén az A.S.H (American School of Hypnosis ®) nemzetközi hipnózis iskola, és az A.I.A.(American International Association of Hypnosis) nemzetközi hipnózis szervezet tanúsítványait kaphatod kézhez, ezenkívül egyéves ingyenes tagság, közel 400 db előre elkészített angol nyelvű hipnózis script, számtalan oktatói videó, és több mint 110 db audio (mp3) hanganyagban részesülhetsz.
Vizsga feltételek:
 • 100 kérdésből álló teszt kitöltése (sikeres eredmény 90%-tól)
 • Két darab hipnózis script önálló megírása
 • Személyre szóló gyakorlati feladat sikeres teljesítése

Időpontok és elérhetőségek

A következő 9 napos budapesti tanfolyam időpontjai:
2018. április 6-7-8., május 11-12-13., és június 8-9-10.
Helyszín: Budapest, V. ker.
A képzésre a 06-30-414-4412-es telefonszámon, illetve a jankai.janos@gmail.com címen lehet jelentkezni. 
SZAKEMBERKÉPZÉS
SZAKEMBERKÉPZÉSParadox-Pszichológia szakemberképzés
Valódi áttörésre vágysz a segítői tevékenységedben? Sajátítsd el azt az új szemléletet, amely egyedülálló módon forradalmasítja a terápiák világát. Kattints a részletekért!
ÖNTERÁPIA MŰVÉSZETE
ÖNTERÁPIA MŰVÉSZETEazaz a paradox elme pszichológiája
Nincs olyan mélypont, ahonnan ne lehetne felállni. Bármilyen tragédia is történik veled, ne aggódj, kiút létezik. Csak nem azokon a szemléleteken keresztül, amelyekhez hozzászoktunk. Kattints a részletekért!

Oszd meg másokkal is!